MEER DAN ALLEEN VOEDINGSADVIES | GEEN VERBODEN VOEDINGSMIDDELEN | GEZONDE RELATIE MET VOEDING

Wie ben ik?

Mijn naam is Anouk Burger en ik ben geboren in 1990 in Lelystad. Hier ben ik opgegroeid en heb ik uiteindelijk ook zelf met mijn man samen een huisje gekocht. Ik ben altijd erg actief geweest in het zwembad. Zo ben ik vanaf mijn tweede meegesleept naar de training van mijn zus en deed ik haar daar altijd na in het pierenbadje. Toen ik dan ook mijn B-diploma had gehaald, ben ik op mijn vijfde zelf ook begonnen met synchroonzwemmen. Dit heb ik tot aan mijn 26e gedaan. Helaas raakte ik mijn plezier kwijt in de sport en merkte ik dat ik steeds minder zin had in de trainingen.

Tussendoor heb ik nog periodes aan wedstrijdzwemmen gedaan en heb ik van mijn 18e tot 26e ook aan waterpolo gedaan, waar ik mijn grote liefde ontmoette. In 2012 kreeg ik een relatie met Mike en in augustus 2018 zijn wij getrouwd. Samen hebben wij een kat en twee hondjes: Dopey, Dunya en Dude. Dopey is een standaard huiskat, Dunya is een border collie-kruising en Dude is een beauceron.

Na mijn middelbare opleiding economie + biologie ben ik facilitair management gaan studeren. Tijdens mijn studie heb ik altijd in de horeca gewerkt en toen ik klaar was met mijn studie kreeg ik hier een vaste baan in aangeboden, waardoor ik altijd in de horeca ben blijven hangen. Ik heb hier functies als assistent-bedrijfsleider en bedrijfsleidster in gehad. In 2015 kwam ik thuis te zitten met een burn-out. Tijdens het herstel hiervan ben ik ook begonnen met afvallen en meer sporten. De uurtjes in het zwembad waren namelijk niet meer zo efficiënt. Ik ben op mijn voeding gaan letten en deed drie keer in de week body pump.

Binnen een half jaar was ik 8 kilo kwijt en op dit moment zit ik op een gewichtsverlies van ongeveer 15 kilo. Ik merkte toen al dat ik een grote passie had voor voeding en bewegen en het leuk vond om anderen te helpen. De overstap maken naar een ander vakgebied vond ik nog te spannend, ik was daar nog niet klaar voor. Mijn herstel heeft namelijk een jaar tot anderhalf jaar geduurd. Maar tijdens mijn laatste baan vroeg ik mij af of dit wel het werk was wat ik altijd wilde blijven doen. Ik haalde er geen voldoening meer uit.

Al twee jaar liep ik met het idee dat ik anderen wilde helpen van hun overtollige kilo’s af te komen. Zodoende ben ik begonnen met mijn opleiding voedingsdeskundige. Deze heb ik in februari 2018 afgerond en sinds 10 april 2018 ben ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als voedingscoach. Eindelijk kan ik doen waar ik een passie voor heb. Daarna heb ik de opleiding gewichtsconsulent gedaan en ben ik nu ook begonnen aan de opleiding fitnesstrainer A. Mijn werk als gewichtsconsulent combineer ik namelijk met het werken in de sportschool waar ik nu zelf fanatiek 2 jaar sport.


Naast mijn werk als voedingscoach ben ik nog steeds een fanatiek sporter. Ik ben na onze bruiloft begonnen met Olympisch Gewichtheffen en probeer daar drie keer in de week voor te trainen. In januari 2019 staat mijn eerste wedstrijd op de planning. Daarnaast probeer ik nog 2 keer per week samen met de oudste hond hard te lopen. Dit noemt men ook wel canicross. Zelf draag ik een soort klimbroekje en mijn hond draagt ook een speciaal tuig waarbij haar schouders vrij kunnen bewegen. Daartussen zit een elastische lijn zodat zij mij kan trekken. Zo helpt zij mij vooruit. Waar ik normaal rond de 10 km/u ren, ren ik samen met mijn hond tussen de 11 en 12 km/u. Daarnaast doen wij samen ook nog aan dogsurvivals. Dit is een soort obstacle run maar dan samen met mijn hond. De obstakels zijn aangepast zodat deze samen met je hond te doen zijn. Per jaar doen wij er ongeveer vijf.